Leena Pakonen - Leena Pakonen

Leena Pakonen


Autan sinua onnistumaan omissa tavoitteissasi, säätelemään ajatusmyllerrystäsi, avaamaan tunnesolmujasi, löytämään voimavarasi ja hyödyntämään mielesi voimaa.

Työskentelemällä kanssani löydät sisäiset vahvuutesi, luot elämääsi mielenrauhaa ja vapaudut turhista tunnetaakoista. Keskittymiskykysi ja stressinsäätelyn taitosi paranevat. Yhteistyömme tulokset näkyvät siten myös suorituskykysi kehittymisenä sekä elämänlaatusi ja hyvinvointisi lisääntymisenä. 

- Leena Pakonen, Mentaalivalmentaja -

Nuorena luin paljon ja olin kiinnostunut psykologiasta. En muista ihan tarkkaan miksi ja milloin tutustuin elämäntaito-oppaisiin, muistan ainoastaan ensimmäiset kirjat, jotka todella herättivät mielenkiintoni mielen voiman mahdollisuuksista. Nämä kirjat olivat Mari Aulangon "Minä osaan, anna aivojesi toimia" ja Björn Ringomin "Ajattele positiivisesti".

Opintoni ja työurani veivät minut kuitenkin ensin taloushallinnon tehtäviin kansainväliseen liike-elämään. Työ asiantuntijatiimin esimiehenä tarjosi runsaasti mahdollisuuksia myös mielen voiman kehittämiseen ja opiskeluun. Kirjahyllyni täyttyi tasaiseen tahtiin uusimmista elämäntaidon kirjoista. Haastavassa työssä ja ihmisten kanssa toimimisessa oli hyötyä siitä, että pystyi auttamaan tiimiläisiä vahvistamaan voimavarojaan ja kehittymään urallaan.

Kun tuli aika miettiä uusia ura-ratkaisuja ja löytää uusi kutsumus, kysyin itseltäni sen klassisen kysymyksen "mistä olen aina ollut kiinnostunut?" Ensin ajatus löi täysin tyhjää, kunnes vastaus välähti niin selkeänä, että minun oli pakko naurahtaa ihan ääneen. No tottakai! Psykologia, elämäntaidot ja mielen voima!!

Valitettavasti minulla ei ollut hajuakaan, missä ammatissa voisin tehdä juuri sellaista työtä mitä halusin: auttaa ihmisiä löytämään voimavaransa, kannustaa etenemään tavoitteissaan ja menestymään juuri omalla yksilöllisellä, ainutlaatuisella tavallaan.

Eräänä päivänä vastaus kuitenkin löytyi kuin tilauksesta erään naisten lehden sivulta. Jutussa haastateltiin erästä Suomen ensimmäisistä elämäntaitovalmentajista. Tuijotin juttua suu auki hämmästyksestä, koska siinä kuvattiin tismalleen unelma-ammattini.

Tuumasta toimeen siis ja selvittämään kuinka valmentajaksi opiskellaan... mutta heti oli mutkia matkassa. Minä olin Oulussa ja koulutukset Helsingissä. Oli iso asuntolaina ja koulutuksen hinta siihen nähden aivan liian korkea. Olin haastavassa työssä, ja opiskelu työn ohella vaatisi energiaa ja järjestelyjä. Mutta minulla oli unelma. En antanut periksi.

Ja viimeinkin tuli sekin päivä, kun sitten päätin että NYT. Olin jo täyttämässä hakemuspapereita Helsingin koulutukseen, kun kollegani pysähtyi ovelleni: "Huomasitko muuten, että eilisessä lehdessä oli ilmoitus Oulussa alkavasta life coach -koulutuksesta?" Ja taas tuijotin eteeni suu auki hämmästyksestä... siinähän se vastaus taas oli, silmieni edessä.

Ja niin alkoi matkani mentaalivalmentajaksi vuonna 2010 Valmentamon LCF Life Coach® -koulutuksessa.

NLP ja hypnoosi herättivät minussa vielä tuolloin hyvin ristiriitaisia fiiliksiä. Mutta kuitenkin ne jotenkin tuntuivat myös vetävän minua puoleensa. Ja olen iloinen, että päätin rohkeasti selvittää mistä on kysymys.

Molemmista menetelmistä löysin onnekseni asiantuntevat, kokeneet, eettiset kouluttajat ja opintoryhmät. Tunsin oikeasti pystyväni auttamaan asiakkaitani tekemään elämässään merkittäviä muutoksia parempaan.

Mentaalivalmentajana tunnen tekeväni merkityksellistä työtä joka päivä. Nautin jokaisen asiakkaani edistysaskelista ja oivalluksista, olivat ne sitten isompia tai pienempiä. Merkittäviä, mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet ne, kun sisäänpäin kääntynyt nuori löytää jälleen rohkeuden olla aito iloinen itsensä ja kun erityisherkkyyttään tuskaillut eläkeläinen oivaltaakin, että juuri sen ansiosta hän on työssään voinut auttaa vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä merkittävällä tavalla. Tällaisilla muutoksilla on pysyvä vaikutus elämänlaatuun, ja voit ehkä kuvitella sen kylmien väreiden ja liikutuksen määrän näissä hetkissä.

On sanoinkuvaamattoman hienoa, kun saa nähdä toisen ihmisen "heikkoutenaan" pitämänsä piirteen muuttuvankin voimavaraksi ja vahvuudeksi. Ja kun ikävät muistot saavat sen oman kultareunuksensa ja tulevaisuus sille kuuluvan tilan ja valoisuuden. Meissä jokaisessa on sisäistä voimaa, rohkeutta, selkeyttä ja viisautta, jolle tarvitsee vain antaa tilaa ja mahdollisuus tulla kuulluksi. Se tila ja mahdollisuus tarjoutuu sinullekin valmennustapaamisissa, kun keskitymme rauhassa vain sinun elämäsi asioihin ja ajatuksiin.

Mielen voimaan tutustuminen ja sen kehittäminen on välttämätöntä tänä päivänä ihan jokaiselle. Nykyajan vaatimukset niin työssä kuin vapaa-ajalla vaativat kykyä valikoida tietoisesti se, millaisia ärsykkeitä sallii ympäristöönsä, miten ohjaa keskittymistään ja kuinka voi säädellä omia ajatusmallejaan sekä niihin liittyviä tunteita. Elämäntaidot eivät todellakaan ole mitään "hömppähommaa" vaan välttämättömiä taitoja jo pelkästään jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta.

Nykyajan haasteena on myös se, että olemme unohtaneet rentoutumisen taidot. Vaadimme itseltämme aina vain enemmän ja tehokkaammin. Mindfulness -taidot, ajan salliminen itselle ja rentoutumiselle liittyvät kiinteästi ajatusmalleihimme ja opittuihin tapoihin. Nämä ovat välttämättömiä palautumisen taitoja, joilla voi ennaltaehkäistä liiallista rasitusta ja uupumusta. Jos ne eivät kuulu tapoihisi nyt, ne on mahdollista oppia.

Kaikkia tarvittavia elämäntaitoja ei mitenkään ehdi oppia kotikasvatuksessa tai koulussa ja eri tilanteissa korostuvat eri taidot. Siksi meitä valmentajia tarvitaan tänä päivänä yhä enemmän. Tarjoamme neutraalin ympäristön ja tuen tilanteesi pohtimiseen, ja meillä on laaja "työkalupakki" josta voimme napata juuri sinun tilanteeseesi sopivimmat ratkaisukeinot. Samalla annamme näitä työkaluja sinun käyttöösi myös tulevaisuuden tarpeitasi varten.

Kun "asiat ovat periaatteessa hyvin, mutta... " hakeudutaan mentaalivalmentajan luokse. Terveen ihmisen ei tarvitse hakeutua hoitoon psykoterapeutin tai psykologin luokse silloin kun voi hyvin. Sehän tuntuisi oudolta. Samaan tyyliin kuin kunnonkohottajalla ei tulisi mieleenkään mennä lääkärille tai fysioterapeutille hakemaan treeniohjelmaa. Me mentaalivalmentajat olemme mielen "personal trainereita", eli me autamme vahvistamaan voimavaroja, kehittämään mielen taitoja, käsittelemään tunteita ja tekemään positiivisia muutoksia.

Minulle on tärkeää, että voit tuntea arvojesi ja elämänvalintojesi olevan aina etusijalla valmennustyössäni. En tuputa sinulle neuvoja tai valmiita ratkaisumalleja, vaan mietimme yhdessä sinulle parhaiten sopivat ratkaisut. Noudatan työssäni SCY:n ja SHL:n eettisiä ohjeita sekä Painonhallintayhdistyksen periaatteita, ja päivitän ammattitaitoani jatkuvasti. Valmennustyö ja mielen voiman tutkiminen ovat minulle kiinteä osa elämääni ja opastan sinut mielelläni tähän mielenkiintoiseen maailmaan.

Lämpimästi tervetuloa valmennukseeni!

Voit varata ajan maksuttomaan kartoituskeskusteluun kanssani täältä >>


Leena Pakonen
Mentaalivalmentaja

KTM
LCF Life Coach®
Mentaalivalmentaja Master SHL
Hypnoosiohjaaja SHL
Rentoutusohjaaja SHL
Sointukylpy™ -ohjaaja, Peter Hess®
NLP Practitioner
Ravintovalmentaja T4U
Hyvinvointivalmentaja T4U
Asahi Health® -ohjaaja
Ryhmäliikunnanohjaaja SVOLI

Yhteystietoni

sähköposti:leena(a)intravia.fi

puhelin: 040 1575 275

skype: unelmafiilis

SEINÄJOKI: Ombrelo, Kauppakatu 15C

OULU: Intravia Valmennus, Kirkkokatu 4 A 42

Ajanvaraus >>